Blog

Výsledek pro autora: Mgr. Klára Tuzarová

Rozhovor pro časopis kondice - Nejlepší lék proti bolesti? Naučte se vnímat svoje tělo!

22.10.2021

Na zdraví se můžeme koukat z mnoha úhlů pohledu. Co by ale mělo být společné všem, je zásada, že bychom se o něj měli naučit pečovat dřív, než nás nemoc skolí k zemi. „V současné době, která je rychlá, je bolest jediná věc, která nás zastaví. Jinak jedeme dál. A právě prožitek bolesti nás může přivést k hlubšímu pochopení sebe sama,“ říká celostní terapeutka Klára Tuzarová z pražského terapeutického centra NAMAO.

Celý článek

Vyběhej stres, anebo se během vystresuješ ještě víc?

14.09.2021

Mnoho běžců běhá, aby si “vyčistilo” hlavu. A mnohým to tak skutečně funguje. A pak jsou tací, motivování a nadšení, kteří se vlivem tréninku dostanou do tlaku a stresu, s kterým neumí pracovat. Co s tím? Jak si ohlídat míru zátěže přesně tak, abyste mohli běhat bez omezení, s lehkým krokem a radostí? 

Celý článek

Stačí 1000 kroků denně?

03.09.2021

Většina lidí během nuceného lockdownu ztloustla a jejich fyzička zmizela bůhví kam. Není divu. Většinu času jsme zavření doma, nehýbeme se, blbě jíme… Cesta ze začarovaného kruhu, ale může být překvapivě snadná.

Jak se dostat do formy, neublížit si a nedělat zbytečné začátečnické chyby, jsme si povídali s fyzioterapeutkou kliniky Namao Klárou Tuzarovou.

Celý článek

Jak jizva mění fasciální systém a proč Vás díky ní bolí záda?

26.08.2021

Byli jste před 20 lety na operaci slepého střeva nebo na zdánlivě bezvýznamné operaci žlučníku či cysty? Myslíte, že je to už dávno uzavřená kapitola a to, že vás dnes bolí rameno s tím ani náhodou nemůže souviset? Bolí vás bedra a prodělali jste gynekologickou operaci? Může tam být nějaká spojitost? Jakou souvislost má jizva na břiše s bolestí hlavy?

Celý článek

Jak nemoc ovlivní náš svalově kloubní systém a jak souvisí potíže s trávením s bolestmi kolen?

10.08.2021

Začalo Vás z ničeho nic bolet koleno? Bolí vás z nepochopitelných důvodů žebra či rameno? Trpíte bolestmi hlavy? Jak může pálení žáhy souviset s bolestí hrudní páteře, gynekologická operace s bolestmi beder či neustávající trávicí potíže s bolestí hlavy? A co dělat, když jste nemocní? Jaký dopad má viróza na pohybový systém?

Celý článek

Bolest paže po očkování? Víme, jak na to!

05.08.2021

Co se děje s Vaším tělem po vakcinaci? Proč někdy dochází k tak bouřlivé reakci v oblasti vpichu? A co na to skutečně pomůže? 

Celý článek