Blog

Výsledek pro autora: Mgr. Klára Tuzarová

Článek na novinky.cz - Ájurvédské vánoční tipy

12.12.2019

Blíží se Vánoce, svátky, kdy holdujete dobrému jídlu a pití. Trávíte mnoho času doma u stolu se svou rodinou. Zdravá strava a pohyb nejsou v tyto dny na prvním místě. A myslím, že to tak má být, že Vánoce mají být tím zastavením u dobrého jídla a pití s vašimi blízkými. A rozhodně byste si to neměli vyčítat. Existují ale možnosti, jak dopad na tělo zmírnit.

Celý článek

Reportáž v Blesku pro ženy - Terapie ramene

28.11.2019

V listopadu u nás redaktorka Blesku pro ženy vyzkoušela fyzioterapeutické umění naší Lucky. Jak to probíhalo, se dozvíte v následujícím článku. 

Celý článek

Nevídané souvislosti těla a duše

29.10.2019

S čím vším mohou být způsobeny potíže pohybového systému? Jakým způsobem klouby a svaly hlásí, že v těle něco není v pořádku?

Proč bolest všemožně putuje po vašem těle? Co stojí za vznikem patní ostruhy, puchýře na patě či tukové bulky? Proč má vaše tělo tendenci být extrémně zatuhlé, nebo naopak povolené? Proč vy na závodě skončíte vždy v křečích a parťák o křeči v životě neslyšel? Proč Vám stále otékají nohy nebo ruce?

Celý článek

Fascie aneb opomíjený důvod Vaší bolesti

22.10.2019

 

Už jste toho o vaší bolesti nastudovali spoustu? Víte, jak uvolnit svaly, zregenerovat, jak se protáhnout? Vyzkoušeli jste snad už všechno, byli jste u fyzioterapeuta, na masáži, aromaterapii, akupunktuře, rázové vlně i v sauně? Přesto vás trápí opakující se bolesti? Tělo ukrývá nejedno tajemství a věda je postupně objevuje. Jedno z nejnovějších jsou právě fascie.

Celý článek

Protahování versus stabilita

05.06.2018

Realita je taková, že ne každé tělo potřebuje flexibilitu, ale naopak některým by prospělo trochu stability, tedy zpevnění vnitřního svalstva. Jak to ale rozeznat? Jaké je moje tělo? A co mu tedy dát, abychom mu neubližovali, ale naopak pomáhali?

Celý článek

Je člověk ze své podstaty líný?

17.05.2018

Jako fyzioterapeut a sportovec jsem se zamyslela právě nad tím, kde se v nás lenost bere, a co přináší či bere našemu tělu a životu obecně.

Celý článek