Blog

Výsledek pro autora: Mgr. Klára Tuzarová

Článek na idnes.cz - O jídelníčku, coronaviru a ájurvédě

27.04.2020

Článek o tom, co na jaře jíst, abyste tělo co nejvíce podpořili a jídelníčkem si tak pomohli k lepšímu trávení a imunitě?  A proč není ideální se letos na jaře pustit do detoxu, pro který jsou jiná jara naprosto ideálním obdobím? Může být karanténa novým začátkem pro Vaše tělo? 

Celý článek

Článek na novinky.cz - COVID-19 a pomoc v podobě ájurvédy

18.04.2020

Coronavirus si v mnohých věcech uměl dobře vybrat. Přišel do absolutně přetížené a vystresované doby a přinutil nás odpočívat. A přišel na jaře, kdy je ideální prostor pro očistu, úklid a nový začátek. A na to, si myslím, že je vhodné čas v karanténě využít. A jak? Co to pro nás znamená? Co konkrétně mám dělat? Jak se máme ke svému tělu chovat na jaře? Co je dobré jíst? A je vhodné se teď pustit do detoxu? Odpovím na tyto otázky prostřednictvím ájurvédy, tisíce let starého učení pocházejícího z Indie, která má v současné chvíli na 1,3 miliardu obyvatel pouze 500 nakažených. Může i to něco říkat o imunitě a zdravotním stavu občanů této země?

Celý článek

Článek v RUN - Pomůcky, které (ne)pomohou

31.03.2020

V dubnovém čísle časopisu RUN, nám vyšel článek o pomůckách, které jsou běžně využívané při běhu. Podíváme se tedy na to, zda jsou vždy skutečně tak výhodné. 

Celý článek

Jak začít běhat

24.03.2020

Píšu tento článek v prvních dnech coronavirové karantény, jelikož si myslím, že se nám bude v následujících týdnech hodit. Nemusím připomínat, jak blahodárné účinky na naše tělo, imunitu i mysl, pohyb na čerstvém vzduchu, má. Myslím, že tato vládní opatření přináší nejednu pozitivní věc - rodiny drží pospolu, lidé si pořádně uklidí jak v hlavě, tak doma, začnou si vařit teplá kvalitní jídla a mnoho z vás (znovu)najde cestu k pohybu. A proto se hlásím s pár typy pro začátečníky (i ty věčné), kteří se chtějí pustit do běhu a ideálně hned od začátku běžet nejlepší technikou, s nejlepší obuví a s nejlepším tréninkovým plánem.

Celý článek

Článek v RUN - Běh s artrózou pohledem fyzioterapeuta

04.02.2020

Bolí Vás kolena, kyčle či kotníky a říkáte si, že jste na běh zkrátka už moc staří, klouby opotřebované a radějí budete jezdit na kole? A to, i když běh nade vše milujete? Možná existuje cesta, jak lze běhat i s ubývající chrupavkou. Co dát běhu ještě šanci? 

Celý článek

Snídaně s Novou - Lyže, snowboard, vysokohorská turistika

13.01.2020

3.1.2020 jsme byly ve Snídani s Novou mluvit o tom, jak své tělo připravit na lyže, snowboard a vysokohorské túry. 

Celý článek