Blog

4 min

Článek na idnes.cz - Předvánoční přípravy

11.12.2019

V prosinci nám vyšel v Ona Dnes článek o tom, jak balit dárky, vařit či péct cukroví tak, aby záda netrpěla. 

Vánoce jsou u nás jedny z nejvýznamnějších svátků v roce. Tím pádem se s nimi pojí celá řada příprav, aby vše bylo tak, jak má být, ať už to pro nás znamená cokoliv. Každá domácnost má jiné zvyky a tradice, nicméně mnoho máme všichni společné. K předvánočnímu času neodmyslitelně patří úklid, pečení cukroví a balení dárků. A protože nejprve potřebujeme získat všechny potřebné „propriety“ nevyhneme se ani stání ve frontách – v podstatě snad u všech pokladen. Každá z těchto činností dává zabrat našemu pohybovému aparátu, který je zkonstruován zejména pro aktivní činnosti, a ne pro výdrž ve statických polohách. Jak tedy můžeme ulevit našemu tělu, a zároveň úspěšně zvládnout vánoční přípravy?

Celý článek

Reportáž v Blesku pro ženy - Terapie ramene

28.11.2019

V listopadu u nás redaktorka Blesku pro ženy vyzkoušela fyzioterapeutické umění naší Lucky. Jak to probíhalo, se dozvíte v následujícím článku. 

Celý článek

Nevídané souvislosti těla a duše

29.10.2019

S čím vším mohou být způsobeny potíže pohybového systému? Jakým způsobem klouby a svaly hlásí, že v těle něco není v pořádku?

Proč bolest všemožně putuje po vašem těle? Co stojí za vznikem patní ostruhy, puchýře na patě či tukové bulky? Proč má vaše tělo tendenci být extrémně zatuhlé, nebo naopak povolené? Proč vy na závodě skončíte vždy v křečích a parťák o křeči v životě neslyšel? Proč Vám stále otékají nohy nebo ruce?

Celý článek

Fascie aneb opomíjený důvod Vaší bolesti

22.10.2019

 

Už jste toho o vaší bolesti nastudovali spoustu? Víte, jak uvolnit svaly, zregenerovat, jak se protáhnout? Vyzkoušeli jste snad už všechno, byli jste u fyzioterapeuta, na masáži, aromaterapii, akupunktuře, rázové vlně i v sauně? Přesto vás trápí opakující se bolesti? Tělo ukrývá nejedno tajemství a věda je postupně objevuje. Jedno z nejnovějších jsou právě fascie.

Celý článek

Ženo, povstaň

23.05.2019

Víkendový pobyt pro ženy

12. - 14.7. 2019

Celý článek

Protahování versus stabilita

05.06.2018

Realita je taková, že ne každé tělo potřebuje flexibilitu, ale naopak některým by prospělo trochu stability, tedy zpevnění vnitřního svalstva. Jak to ale rozeznat? Jaké je moje tělo? A co mu tedy dát, abychom mu neubližovali, ale naopak pomáhali?

Celý článek