Blog

5 min

Článek na idnes.cz Premium - Zpět do kondice po karanténě

15.05.2020

V době karantény jsme odpovídali na otázky o tom, jak se delší výpadek podepsal na našem těle, a jak dlouho bude trvat, než se dostanete zpět do formy. Také jsme mluvili o jídle, o tom, jaký dopad měl změněný jídelníček na naši váhu. A v neposlední řadě jsme se dotkli doporučení, co a jak dělat, abychom co nejrychleji vrátili tělu jeho vitalitu.

Celý článek
5 min

Článek na Vitalia.cz - Metoda Ludmily Mojžíšové

12.05.2020

O této fyzioterapeutické metodě již bylo napsáno mnohé. Nicméně stále o ní neví mnoho těch, kterým by mohla pomoci od jejich trápení. O co se tedy vlastně jedná a komu právě může pomoci?

Celý článek

Článek na idnes.cz - O jídelníčku, coronaviru a ájurvédě

27.04.2020

Článek o tom, co na jaře jíst, abyste tělo co nejvíce podpořili a jídelníčkem si tak pomohli k lepšímu trávení a imunitě?  A proč není ideální se letos na jaře pustit do detoxu, pro který jsou jiná jara naprosto ideálním obdobím? Může být karanténa novým začátkem pro Vaše tělo? 

Celý článek

Otevíráme 11.5.

27.04.2020

16.3. jsme vlivem restriktivních opatření museli zavřít celou provozovnu. A teď 11.5. pro Vás znovu můžeme v plné, a ještě větší síle, otevřít. Přečtěte si, na čem jsme mezitím pracovali. 

Celý článek

Článek na novinky.cz - COVID-19 a pomoc v podobě ájurvédy

18.04.2020

Coronavirus si v mnohých věcech uměl dobře vybrat. Přišel do absolutně přetížené a vystresované doby a přinutil nás odpočívat. A přišel na jaře, kdy je ideální prostor pro očistu, úklid a nový začátek. A na to, si myslím, že je vhodné čas v karanténě využít. A jak? Co to pro nás znamená? Co konkrétně mám dělat? Jak se máme ke svému tělu chovat na jaře? Co je dobré jíst? A je vhodné se teď pustit do detoxu? Odpovím na tyto otázky prostřednictvím ájurvédy, tisíce let starého učení pocházejícího z Indie, která má v současné chvíli na 1,3 miliardu obyvatel pouze 500 nakažených. Může i to něco říkat o imunitě a zdravotním stavu občanů této země?

Celý článek
7 min

Článek na vitalia.cz - Pohled fyzioterapeuta: Jaké pomůcky na cvičení je dobré mít doma a jak je využít

14.04.2020

Lucka pro Vás napsala článek, jaké pomůcky se vyplatí mít doma, jaké koupit a jak s obyčejné ponožky vykouzlit luxusní cvičební pomůcku, která Vás dostane na lopatky :)

Článek vysel na na vitalia.cz a navazuje mimo jiné na náž zbrusu nový YouTube kanál, kam postupně přidáváme velmi efektivní a tělu prospěšné cviky snadno proveditelné doma. 

Celý článek