Blog

Jak nemoc ovlivní náš svalově kloubní systém a jak souvisí potíže s trávením s bolestmi kolen?

10.08.2021

Začalo Vás z ničeho nic bolet koleno? Bolí vás z nepochopitelných důvodů žebra či rameno? Trpíte bolestmi hlavy? Jak může pálení žáhy souviset s bolestí hrudní páteře, gynekologická operace s bolestmi beder či neustávající trávicí potíže s bolestí hlavy? A co dělat, když jste nemocní? Jaký dopad má viróza na pohybový systém?

Celý článek

Bolest paže po očkování? Víme, jak na to!

05.08.2021

Co se děje s Vaším tělem po vakcinaci? Proč někdy dochází k tak bouřlivé reakci v oblasti vpichu? A co na to skutečně pomůže? 

Celý článek

Nejlepší masáž pro běžce

04.08.2021

Jako běžec a fyzioterapeut jsem si kladla často otázku, zda masáž může něčemu pomoct a není to jen taková jednorázovka, která nemá dlouhodobějšího efektu. Podíváme se tedy na to, jak vybrat správnou masáž. Jak poznat, že masér ví, kam sahá? Když mě jen tak hladí, je to špatně? Podle čeho si vybrat salón či maséra?

Celý článek

Co dělat před vyběhnutím? Jak se dobře protáhnout a rozcvičit?

03.08.2021

Protahujete se po každém výběhu? Nebo naopak protahování moc nedáte? Má to nějaký smysl? A jak se tedy protahovat, aby to přispělo ke kvalitní regeneraci? A je strečink vhodný pro každého?

Celý článek

O dechu nejen v běhu

18.07.2021

Uvědomili jste si někdy, že dech je nejčastější pohyb, který se během života neustále opakuje? Víte, že příčina bolestí zad může být právě v nesprávném dýchání? A jak tedy správně dýchat?

Celý článek

Článek na Vitalia.cz - Jak se chovat ke svému tělu po prodělání COVID?

29.06.2021

V naší praxi se nyní často setkáváme s klienty, kteří prodělali covid. Ať už k nám přichází několik měsíců či dnů po odeznění příznaků, přetrvávající potíže nejsou nikterak výjimečné. Jaké jsou nejčastější potíže? Může je pomoci vyřešit fyzioterapie? Po čem terapeuté v Namao nejčastěji sahají a s jakými metodami mají nejlepší výsledky? Pociťujete i Vy nějaké pozdní dopady covidu? A čím je léčíte?

Celý článek