Blog

5 min

Článek v časopise Maminka - Psychomotorický vývoj dítěte

23.07.2020

Z článku se dozvíte, co je dělat a nedělat s miminkem v 1. roce života. Jsou vhodná nosítka, šátky a podobné pomůcky? Proč miminko u cvičení Vojtovy metody pláče? Kdy navštívit odborníka? 

Celý článek

Snídaně s Novou - bosá chůze a běh

22.07.2020

20.7.2020 jsme ve Snídani s Novou vysvětlovali, jak působí bosá chůze na tělo a proč může pomoci u bolestí zad.

Celý článek

Odpovědi pro server Vitalia.cz - Jak pečovat o jizvu po operaci a jak jizva ovlivní vaše tkáně?

16.07.2020

Máte jizvu po operaci či po císařském řezu a už dávno jste na ní zapomněli? Ale bolí Vás záda či se nadýmáte bez zjevné příčiny? Vězte, že tyto dvě věci mohou spolu souviset. Uvolněním jizvy i několik let po operaci či porodu se skutečně vyplatí. Jizva ovlivní veškeré měkké tkáně, včetně fascií, u kterých je potřeba obnovit jejich kluznost a flexibilitu. Z článku se také dozvíte, jak o jizvu pečovat bezprostředně po zákroku.  

Celý článek

Článek v časopisu Run - Intuitivní trénink řízený přírodními zákonitostmi

05.07.2020

Jak běhat po dlouhé, nečekané pauze způsobené coronavirem? Řídit se podle tabulek, nebo raději poslouchat své tělo? Jak se na takové změny dívá ájurvéda? 

Celý článek
3 min

Odpověď pro poradnu v časopise Maminka - Jak na bolest krční páteře

01.06.2020

Po dlouhých 3 měsících, které většina z nás strávila doma home officem, slýchám mnoho stížností na bolesti hlavy a krční páteře. Právě proto přínášíme pár rad od naší fyzioterapeutky Lucie Červenkové, jak bolesti řešit a hlavně, jak jim předejít. 

Celý článek

Podcast pro server maminka.cz - Kde brát energii, která vám právě došla?

27.05.2020

Podcast pro server maminka.cz, který prozradí konkrétní tipy, kde brát energii, pokud se cítíte po péči o celou rodinu po dobu trvání karantény vyčerpaní. 

Celý článek