Blog

5 min

Správná technika běhu a její dopad na pohybový systém

22.09.2020

Běh začíná být čím dál tím víc vyhledávanou aktivitou. Je to mimo jiné tím, že k tomuto sportu není potřeba moc vybavení a je možné ho dělat individuálně a venku. Obzvláště během karantény, kdy byl běh jedna z mála možností pohybu, přibylo jeho příznivců. Jako u každého sportu existuje technika, která je velice efektivní (na výkon) a přitom minimálně opotřebovává naše svaly, klouby, vazy a kosti.

Celý článek

Rozhovor pro server FAEI.cz - Jak přečkat karanténu a nezbláznit se

25.08.2020

Jakmile jsme mohli po ukončení karantény státem otevřít, vydal s námi server FAEI.cz rozhovor o tom, jaké to bylo na 2 měsíce zavřít. Hovořili jsme také o tom, že fyzioterapie umí mnohem víc, než ulevit od bolestí zad. Mimo to se dozvíte, jaké jsou ve fyzioterapii současné trendy. 

Celý článek
4 min

Odpovědi pro server Vitalia - Jak zdravě skákat přes švihadlo?

19.08.2020

Lucie Červenková odpovídala na otázky pro web Vitalia ohledně skákání přes švihadlo. Dozvíte se, proč je skákat zdravé a za jakých podmínek. Také se dozvíte, zda se skákáním zhubne, jak vybrat švihadlo či na jakém povrchu skákat. Pokud byste chtěli poradit s dalšími tipy ohledně cvičení doma, jsme Vám k dispozici i s našimi online tréninkovými programy. 

Celý článek
15 min

Snídaně s Novou - Cyklistika očima fyzioterapeutky

13.08.2020

24.7.2020 byla Lucie Červenková hostem pořadu Snídaně s Novou. Pořad byl věnovaný cyklsitice. Lucie Vám poradí, jak si na kole neškodit. 

Celý článek

Článek na idnes.cz - Je salát zdravý za všech okolností?

10.08.2020

Slunce, horké počasí a léto s sebou nese i větší chuť na studené saláty, ledové nápoje a čerstvé ovoce. Je ale salát skutečně to nejlepší, co můžeme v toto roční období tělu dát? Můžeme ho jíst na kila? A bude díky němu mít tělo vše, co potřebuje? Zhubnu, pokud budu jíst salát ke každému hlavnímu jídlu či dokonce místo něj?

Celý článek

Článek pro server Vitalia.cz - Jak nosit pití při běhu, aniž bychom si přivodili zranění?

06.08.2020

Horké dny se nakonec přeci jen dostavily. Pro běžce je aktuální otázka jak a co pít při běhání, před ním nebo po něm. Jak s sebou tedy na výběh vzít vodu, aby co nejméně překážela a přitom negativně neovlivnila techniku? Pokud v létě vybíháte pravidelně s lahvičkou, či ledvinkou, skutečně se to může značně podepsat na držení těla, které může následně přejít v bolest. Vybrat správný hydratační systém je zkrátka stejně důležité jako výběr bot.

Celý článek